Vreeling Deep Tissue massage

Deep tissue massage
Deep tissue is een zeer stevige massage bedoeld om hardnekkige klachten (chronische spierspanning) aan het spier- en bewegingsapparaat te verlichten of te verhelpen. De (dieper gelegen) spieren worden hierbij grondig en met veel druk losgemaakt waarbij de masseur onderarmen, vuisten en ellebogen inzet.

Vreeling deep tissue massage.
Deze  vorm van deep tissue massage is ontwikkeld door Pim Vreeling, een toegevoegde waarde is dat bij deze massage niet alleen spieren worden losgemaakt maar ook gewrichten uit elkaar worden gerekt. Hierdoor staat er ruimte voor o.a. de zenuwen, bloedvaten en spieren die door de gewrichten lopen waar ze vaak worden afgekneld, een belangrijke medeoorzaak voor chronische spierspanning. De grootste toegevoegde waarde waardoor Vreeling zich onderscheidt, is dat door een uitgekiende afstemming van ‘harde en zachte energie’ het autonome zenuwstelsel (weer) in balans gebracht wordt. Hierdoor kan Vreeling een belangrijke ondersteunende rol spelen bij stress gerelateerde ziektes zoals burnout en bij het versterken van ons immuunsysteem!

Er wordt vrijwel alleen nog maar gewerkt met vuisten en ellebogen en zonder massageolie. De vuisten en ellebogen maken langzame strokes over de spieren en in het bindweefsel. De druk wordt in overleg met jou opgevoerd of verminderd. Belangrijk is dat het nooit te pijnlijk mag zijn, want dat werkt juist averechts. De masseur zal u daarom regelmatig vragen of de druk zo goed is, zeg het daarom ook  aan bij de masseur wanneer het te gevoelig is , die zal dan de druk meteen aanpassen.

voor wie?
Voor mensen met chronische klachten aan het spier- en bewegingsklachten. Zoals, (lage) rugpijn, gespannen omhooggetrokken schouders, schouders die krom naar voren trekken, pijn in de nek, hoofdpijn, spanning in het gezicht (rond ogen, mond, kaken bekkenproblematiek, zwangere vrouwen (ter ontlasting en ondersteuning), spanning in bovenbenen, overbelaste hamstrings, knieën die op slot staan, gespannen kuiten, spanning in scheenbeenspieren, voeten die naar buiten draaien tijdens het lopen, pijn in voetzolen. Voor mensen met stress- of psychisch gerelateerde klachten, zoals burnout, overspannenheid, ADHD, enzovoorts.

hoeveel behandelingen zijn nodig?
Als vuistregel geldt dat een eerste Vreeling deep tissue massage direct na afloop resultaat moet hebben.  Het aantal behandelingen hangt dan af van de ernst van de klacht. Daar kunnen we niets met zekerheid over zeggen. We kunnen echter ter plekke wel een indicatie geven. Wij laten u niet vaker terugkomen dan werkelijk nodig is. Onze ervaring laat zien dat er gemiddeld drie tot vijf behandelingen nodig zijn om de klacht sterk te doen verminderen of geheel te laten verdwijnen. Veel uitbehandelde mensen blijven daarna regelmatig terugkomen met een grotere tussenperiode. Sommigen blijven . Puur preventief.