Fibromyalgie massage

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn (algia) in bindweefsels (fibro) en spieren (myo). Het wordt ook wel “weke delen reuma” genoemd. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is een zware spierpijn in het hele lichaam. Deze pijn bevind zich in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen van het hele lichaam. Door de vele pijn en klachten is het lichaam in een staat van “vluchten” of “vechten”, met andere woorden het lichaam is in een constante staat van paraatheid. Hierdoor is de ademhaling opervlakkig, maakt het hart overuren en staat de reparatie cq het herstel van het lichaam in de wachtstand.

Fibromyalgie massage

Deze massagevorm is speciaal bedoeld voor mensen met Fibromyalgie.
De massage kan worden afgestemd op de gevoelige plaatsen op het lichaam. (onder andere de tenderpoints) Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de klachten die iemand op dat moment heeft. Fibromyalgie massage is een middel om verlichting te brengen in de pijnklachten. Het effect hiervan is dat het lichaam zich beter gaat ontspannen. In sommige gevallen kan ook de aanmaak van natuurlijke pijnstillers, zoals Endorfine, bevorderd worden.

Tevens kan er een massage gegeven worden die de massage de slaap bevorderd. Een massage kan het hartritme laten dalen en de pijn en stress in het lichaam verminderen. Een goede nachtrust heeft een goed effect op het herstel van de spierweefsels en het immuunsysteem. Deze massage wordt bij voorkeur aan het eind van de middag gegeven of in de avonduren.

 

Fibromyalgie is chronisch, dus helaas levenslang, maar niet levensbedreigend. Ieder moet dus voor zichzelf ondervinden waar hij/zij zich beter door gaat voelen. Fibromyalgie massage biedt uitkomst op langer termijn. Dat betekent dat er niet direct constante verlichting vande pijn zal plaatsvinden, de massages hebben een opeenstapelend effect.Met andere woorden; hoe langer je doorgaat met deze vorm van massage, hoe meer resultaat je ondervindt.