Klacht gericht massage therapie

Tijdens een klachtgerichte massage wordt er uitgebreid aandacht besteed aan probleemgebieden in het lichaam. Heeft u vaak last van een stijve nek of schouders? Hoofdpijn? Pijn in de onderrug? Kramp in de kuiten? Een tennisarm? Dit zijn allemaal voorbeelden van aandoeningen waarbij massage bevorderlijk voor het herstel kan zijn!
Klachtgerichte massage richt zich dus specifiek op pijngebieden in het lichaam. Tijdens een Klachtgerichte Massage zal proberen een goede inschatting van de klacht te maken. Daarvoor is nodig om een korte inspectie van de lichaamshouding uit te voeren, en  om een aantal functietesten af te nemen, waardoor mogelijke bewegingsbeperkingen in het lichaam zichtbaar worden.
Tijdens de massage doe ik ook informatie op,  ik voel oa spierknopen of algehele spanning van het lichaam , echter ben ik ook  afhankelijk van uw feedback  over wanneer het pijnlijk  aanvoelt.

Voorbeelden van klachten voor klachtgerichte massage

Pijnklachten in de nek- en schouders
Algemene spanningsklachten
Pijnklachten in de rug
Hoofdpijn
Chronische whiplash
Frozen shoulder
Kramp in bijvoorbeeld kuiten, bovenbenen of billen
Muisarm (RSI/CANS)
Tennisarm
Golfelleboog

Na afloop van de behandeling kan ik op basis van de bevindingen advies meegeven, zoals een rek- of versterkende oefeningen of een aanpassing in de houding.
Het is ook mogelijk om via spiertesten (kinesiologie) te testen of u baad heeft bij bepaalde voedingssupplementen